Zuivel en eieren uit uw regio

'Het welzijn van de koe is van groot belang voor de smaak van de kaas, u proeft het verschil!'

De echte boerenkaas van kaasboerderij Schellach wordt ter plaatse op ambachtelijke wijze bereid van verse volle melk, die de zwartbonte koeien dagelijks geven.

 

Traditie en innovatie gaan hier hand in hand: de kazen worden volgens traditioneel recept bereid terwijl de koeien lekker buiten lopen of in de moderne serrestal staan. In deze stal staat dierenwelzijn voorop, onder meer door extra veel daglicht. Veel van het krachtvoer komt van de CZAV, de landbouwcoöperatie waar Agrimarkt onderdeel van is.

 

www.schellach.nl/

 
14 Feb
2014

'Heerlijke kaas van kaasboerderij de Westplaat'

'Wij maken op onze boerderij op een ambachtelijke wijze echte boerenkaas. Deze kaas wordt bereid van de melk van eigen koeien, die zo goed mogelijk verzorg worden en zodra het kan in de wei lopen. Dit zorgt voor volle, krachtige kaas en zuivel.' De kaas van kaasboerderij Westplaat is alleen in Agrimarkt Middelharnis te koop.

 

'Bij ons zijn de eieren kakelvers!'

Sjef en Hanneke laten u graag zien waar uw eitje vandaan komt, u kunt de kippen in de stal volgen via de webcam op www.eibaar.nl.

 

De vrije uitloop kippen kunnen in tegenstelling tot scharrelkippen ook naar buiten. Eibaar heeft daarom 10 hectare grasland met wilgen rond de stal (want een kip is van nature een bosvogel)

 

De Eibaar eieren worden direct op de dag dat ze gelegd worden gesorteerd en ingepakt. Nog dezelfde dag of de dag erna gaan ze naar de winkels. Hierdoor liggen de eieren kakelvers in het schap, en dat proeft u!


www.eibaar.nl

 
14 Feb
2014

'Kippen weten van nature zelf welke voeding het beste voor ze is'


Wist u dat kippen van nature jagers zijn? Niet zo gek dus dat ze in de natuur altijd de voorkeur geven aan levend voedsel. Oer eieren zijn daarom afkomstig van scharrelkippen die zijn bij gevoed met hun oorspronkelijk dieet uit de natuur: verse levende insecten. Kippen weten immers van nature zelf voeding het beste voor ze is.

 

Kijk voor meer informatie op www.oerei.nl.

 

 

'Alles is puur natuur en op het eigen bedrijf verwerkt'

De verse melk zit 's morgens nog in de koe en 's avonds al in de fles! Alles is puur natuur en op het eigen bedrijf verwerkt. De goede verzorging, huisvesting en voeding van de koeien zorgt voor heerlijke melk. Deze melk wordt door Leo en Jomien bijna volledig handmatig verwerkt tot de lekkerste zuivelproducten. De ambachtelijke werkwijze proeft u in alle varianten.

 

www.hoogelandseboerenzuivel.nl