Vlees(waren) uit uw regio

Rundvlees uit de regio

Masseurs is een vleesveehouderij die geleid wordt door twee neven. Zij leveren aan Agrimarkt rundvlees van het ras Blonde d'Aquitaine met het 2-sterren Beter Leven keurmerk. Dit vlees is van hoge kwaliteit: fijndradig, helder lichtrood van kleur, mals en smakelijk. De dieren worden duurzaam, dier- en milieuvriendelijker gehouden. De maïs en tarwe die op het land van de boerderij verbouwd worden zijn bestemd voor de runderen die op stal staan. Zelfs het stro dat overblijft na het dorsen wordt gebruikt om de dieren in te laten liggen. Uiteindelijk is de mest die de dieren produceren weer bestemd om de akkers vruchtbaar te houden. Zo is de cyclus van voedergewas - dier - vlees vrijwel rond.

 

Topkwaliteit rundvlees

Voedselveiligheid en dierenwelzijn spelen bij de slacht en verwerking een centrale rol. Daarbij wordt altijd verder gegaan dan de wettelijke normen met een maximale traceerbaarheid, perfecte hygiëne en openheid van zaken naar belangengroepen voor dierenwelzijn zoals Eyes on Animals. Vervolgens wordt het vlees naar Agrimarkt gebracht en op ambachtelijke en hygiënische wijze gesneden door onze gediplomeerde slagers. Zij helpen u graag en kunnen u alles vertellen over de bereiding en houdbaarheid. Dat is dus elke dag topkwaliteit voor messcherpe prijzen!

 

 

Scheldelander vleeswaren

Scheldelander vleeswaren, een concept ontwikkeld door Keurslager Rob van Velzen, worden bereid uit geselecteerd vlees, gezouten en gekookt in een met gefilterd Oosterscheldewater bereide pekel. De overheid heeft plannen om zoutreductie in voedsel verplicht te stellen, daarom begon Rob zijn zoektocht naar smakelijke vleeswaren die minder zout en natrium bevatten. Een hele uitdaging, want zoutreductie verandert het product wezenlijk in smaak, houdbaarheid en kleur.

 

Oosterscheldewater, bevat veel verschillende zouten, ook het bekende ‘keukenzout' natriumchloride (NaCl). Het bevat echter veel minder NaCl dan het pekelwater waarmee vlees normaal gezouten wordt. Om de juiste pekelsterkte te bereiken wordt zout toegevoegd aan het Oosterscheldewater welk tezamen resulteert in een lager natriumgehalte dan in de regulier gebruikte pekel. 


Het resultaat: smakelijke malse vleeswaren met minder zout en natrium.