Kaas, zuivel en eieren uit uw regio

Kaas & zuivel uit de regio

'Het welzijn van de koe is van groot belang voor de smaak van de kaas, u proeft het verschil!'

De echte boerenkaas van kaasboerderij Schellach wordt ter plaatse op ambachtelijke wijze bereid van verse volle melk, die de zwartbonte koeien dagelijks geven.

 

Traditie en innovatie gaan hier hand in hand: de kazen worden volgens traditioneel recept bereid terwijl de koeien lekker buiten lopen of in de moderne serrestal staan. In deze stal staat dierenwelzijn voorop, onder meer door extra veel daglicht. Veel van het krachtvoer komt van de CZAV, de landbouwcoöperatie waar Agrimarkt onderdeel van is.

 

 

 

'Heerlijke zuivel en kaas van kaasboerderij de Westplaat'

Bij kaasboerderij de Westplaat wordt op een ambachtelijke wijze echte boerenkaas gemaakt. Deze kaas wordt bereid van de melk van eigen koeien, die zo goed mogelijk verzorgd worden en zodra het kan in de wei lopen. Dit zorgt voor volle, krachtige kaas en zuivel. Naast kaas liggen ook heerlijke zuivelproducten als kefir, vla en yoghurt van kaasboerderij de Westplaat bij Agrimarkt in de schappen*. 


*De producten van kaasboerderij Westplaat zijn alleen in Agrimarkt Middelharnis te koop.

 

'Schapenkaas staat bekend om zijn smaak en gezonde bestanddelen'

Sinds februari 2003 is familie de Korte gestart met het houden van Zeeuwse melkschapen. Inmiddels is het aantal schapen van 45 uitgebreid naar ruim 200. De meeste melk die de schapen gedurende de ongeveer 10 maanden durende lactatie produceren wordt verwerkt tot ambachtelijke schapenkaas, in verschillende soorten en smaken. Naturel maar ook met diverse kruiden.


Schapenmelk en haar producten hebben specifieke eigenschappen, zo heeft de melk een hoge voedingswaarde terwijl het licht verteerbaar is.

 

 

'Alles is puur natuur en op het eigen bedrijf verwerkt'

De verse melk zit 's morgens nog in de koe en 's avonds al in de fles! Alles is puur natuur en op het eigen bedrijf verwerkt. De goede verzorging, huisvesting en voeding van de koeien zorgt voor heerlijke melk. Deze melk wordt door Leo en Jomien bijna volledig handmatig verwerkt tot de lekkerste zuivelproducten. De ambachtelijke werkwijze proeft u in alle varianten.

 

 

Eieren uit de regio

'Bij ons zijn de eieren kakelvers!'

Sjef en Hanneke laten u graag zien waar uw eitje vandaan komt, u kunt de kippen in de stal volgen via de webcam op www.eibaar.nl.

 

De vrije uitloop kippen kunnen in tegenstelling tot scharrelkippen ook naar buiten. Eibaar heeft daarom 10 hectare grasland met wilgen rond de stal (want een kip is van nature een bosvogel)

 

De Eibaar eieren worden direct op de dag dat ze gelegd worden gesorteerd en ingepakt. Nog dezelfde dag of de dag erna gaan ze naar de winkels. Hierdoor liggen de eieren kakelvers in het schap, en dat proeft u!


www.eibaar.nl

 

'Kippen weten van nature zelf welke voeding het beste voor ze is'


Wist u dat kippen van nature jagers zijn? Niet zo gek dus dat ze in de natuur altijd de voorkeur geven aan levend voedsel. Oer eieren zijn daarom afkomstig van scharrelkippen die zijn bijgevoed met hun oorspronkelijk dieet uit de natuur: verse levende insecten. Kippen weten immers van nature zelf welke voeding het beste voor ze is.

 

Kijk voor meer informatie op www.oerei.nl.