streekproducten

 

 

 

 

Streekproducten

Bij Agrimarkt is veel ruimte voor vers, met steeds meer producten uit de regio die worden geleverd door de boeren van de CZAV. Agrimarkt is een dochteronderneming van deze landbouwcoöperatie en staat dus dicht bij de bron. Door deze korte keten krijgt de boer een eerlijke prijs, betaalt u niets te veel en dat de producten weinig kilometers maken is ook nog beter voor het milieu. Agrimarkt hanteert als definitie voor streekproducten dat de meeste toegevoegde waarde heeft plaatsgevonden in de Zuid-Westelijke regio van Nederland (Zeeland, Zuid-Holland, West-Brabant).

 

Hieronder leest u alles over deze heerlijke producten en de passie van de boeren.

 

 

Natuurlijk vlees van Masseurs, weet wat u eet!'

Masseurs is een vleesveehouderij die geleid wordt door twee neven. Zij leveren rundvlees van het ras Blonde d' Aquitaine aan Agrimarkt. Dit vlees is van de hoogste kwaliteit: fijndradig, helder lichtrood van kleur, mals en smakelijk. De dieren worden duurzaam, dier- en milieuvriendelijk gehouden. De maïs en tarwe die op het land van de boerderij verbouwd worden zijn bestemd voor de runderen die op stal staan. Zelfs het stro dat overblijft na het dorsen wordt gebruikt om de dieren in te laten liggen. Uiteindelijk is de mest die de dieren produceren weer bestemd om de akkers vruchtbaar te houden. Zo is de cyclus van voedergewas - dier - vlees vrijwel rond.

 

Lees meer over rundvlees van Masseurs

 

Groenten en fruit van het seizoen

Lokaal en lekker, de groenten en het fruit uit uw regio dat met de seizoenen wisselt. Vers van het land, geleverd door boeren en tuinders die uit uw eigen regio komen. 

 

Lees meer over onze boeren

 

Zuivel

Ambachtelijke boerenkaas en boerenzuivel uit uw regio vindt u natuurlijk ook bij Agrimarkt.
Deze zuivel wordt bereid van de eigen koeien en schapen die zo goed mogelijk verzorgd worden en zodra het kan in de
wei lopen. Dit zorgt voor volle, krachtige kaas en zuivel.

 

Lees meer over onze boeren van zuivel en eieren

 

Streekbieren

Agrimarkt heeft een ruim assortiment streekbieren opgenomen. Laat u verrassen door de de hoge kwaliteit, authenticiteit en unieke smaken!

 

Proost!

 

 

 

Proef & Beleef Zeker Zeeuws®

Het streekkeurmerk Zeker Zeeuws® staat voor kwaliteitsproducten uit zee en van het land met een gegarandeerde herkomst. Producten met het streekkeurmerk Zeker Zeeuws® zijn geteeld, gekweekt en geproduceerd door Zeeuwse ondernemers die echte smaak, zuiverheid en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Eerlijke en smaakvolle producten of diensten en gegarandeerd Zeker Zeeuws®.

 

Agrimarkt is aangesloten bij:

 

Proef & Beleef Zeeland

Een unieke ‘ontmoetingsplek' van Zeeuwse producten van 't land en uit de zee. Het is een initiatief van Stichting Lekker
Regionaal Product, hét netwerk van vissers, telers, kwekers, producenten, horecaondernemers en detailhandel met passie
voor Zeeuwse streekproducten. De stichting maakt zich sterk voor meer streekproducten op het bord en in het schap.
Met Proef & Beleef Zeeland biedt Stichting Lekker Regionaal Product iedereen de mogelijkheid om passie voor Zeeuwse (streek)producten en Zeeland uit te dragen.