Alles voor een overheerlijke Kerst!

Zoete aardappel met spruitjes, granaatappelpitjes, spekjes en walnoten

Het lijkt wel alsof deze ingrediënten voor elkaar gemaakt zijn. In dit bijgerecht komen zoet en zout samen. De granaatappelpitjes geven het iets fris en de noten zorgen voor een lekkere bite. Serveer deze zoete aardappelschotel bijvoorbeeld met de zalmfilet met krokante kruidenkorst .

 

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 30-40 minuten

 


Dit zit erin voor 4-6 personen:

  • 750 gr zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 300 gr spruitjes, uiteinde en buitenste blaadjes verwijderd
  • 2 rode uien, in grove ringen
  • 125 gr spekjes
  • 130 gr noten, bijvoorbeeld een mix van pecan- en walnoten
  • ½ granaatappel, enkel de pitjes
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

 

Zo maakt u het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een braadslede in met olijfolie.
  2. Doe de zoete aardappel, spruitjes en rode ui erin. Verdeel er olijfolie over. Breng op smaak met peper en zout. Hussel door elkaar en zet 30 - 40 minuten in de oven, tot alle groente zacht is en licht verkleurd.
  3. Rooster in een droge koekenpan de pecan- en walnoten. Haal uit de pan en zet weg.
  4. Bak nu de spekjes in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn.
  5. Haal de groente uit de oven en meng met de spekjes, noten en granaatappelpitjes.