Alles voor een overheerlijke Kerst!

Wentelteefjes van suikerbrood uit de oven met peer en roomkaas

Wilt u de dag echt feestelijk beginnen tijdens de feestdagen? Maak dan deze wentelteefjes van suikerbrood uit de oven. Met stukjes peer, die u karameliseert in roomboter en schepjes monchou op het suikerbrood om het af te maken. Bent u een echte zoetekauw? Voeg dan nog 50 gram rietsuiker toe bij het loskloppen van de eieren.

 

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 35 minuten

 

Dit zit erin voor 4 personen:

  • roomboter
  • 4 peren, geschild en in parten
  • 1 suikerbrood, in plakken
  • 2 tl koekkruiden
  • 6 eieren, losgeklopt
  • 250 ml melk
  • 10 el monchou
  • zout

 

Zo maakt u het:

  1. Laat een klont roomboter smelten in een koekenpan en bak de partjes peer. Zodra de peer karameliseert haalt u de pan van het vuur.
  2. Leg de plakken suikerbrood om en om met de partjes peer in een ingevette ovenschaal. Ga door tot alle suikerbrood en peer in de ovenschaal ligt.
  3. Klop de eieren los met de melk, een snuf zout en de koekkruiden. Giet het mengsel over het suikerbrood. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 30 minuten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor 180 graden.
  5. Schep de monchou op het suikerbrood en zet de wentelteefjes zo'n 35 minuten in de oven.
  6. Tip! Deze wentelteefjes maken wij met suikerbrood, maar met croissants of ander (oud) brood smaakt het ook heel goed.