Alles voor een overheerlijke Kerst!

Snickers als toetje


Voor iedereen die dol is op Snickers. Stiekem is dit toetje veel lekkerder dan de candybar in kwestie. Vinden wij dan. Zacht en romig vanille ijs, zoete kleverige karamelsaus, zoute pinda's en bittere chocolade. Een top combinatie!

 

Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd:
2 uur


Dit zit erin voor 4 - 6 personen:

  • 125 gr fudge
  • 100 ml slagroom
  • 75 gr chocolade, bijvoorbeeld extra puur en melk met elkaar gemengd
  • 75 gr gezouten pinda's, fijngehakt
  • 1 of 2 bolletjes vanille ijs p.p.

 

Zo maakt u het:

  1. Giet de slagroom in een pannetje en doe de fudge erbij. Smelt de fudge al roerend in de slagroom. Pas op dat de saus niet aanbrandt. Zodra de fudge helemaal is opgenomen door de slagroom laat u de karamelsaus afkoelen.
  2. Smelt de chocolade au bain marie. Zodra de chocolade gesmolten is, strijkt u deze uit op een vel bakpapier tot een flinterdunne laag chocolade. Laat de chocolade volledig hard worden. Zodra dit het geval is, snijdt u er schotsen van.
  3. Schep 1 of 2 bolletjes vanille ijs op een bord. Schenk er karamelsaus op, verdeel er pinda over en eindig met de chocoladeschotsen.