Alles voor een overheerlijke Kerst!

Het kan zomaar dat zijn dat u tijdens de feestdagen het gourmetstel weer van zolder tovert dit jaar. Want eerlijk is eerlijk, gourmetten blijft altijd leuk en vooral lekker. Voor de variatie geven we u tips voor gourmet met een Aziatisch tintje. Ook lekker!

 

Wat zet u op tafel?

 

  • Paddenstoelen & Chinese wokgroenten, lekker om te bakken op de bakplaat of in het gourmetpannetje
  • Ananas, in plakken. Deze kunt u grillen of gewoon zo eten natuurlijk. Met een beetje kokosrasp erover en een paar blaadjes munt, ook nog eens een super lekker toetje.
  • Kokosrasp, om over uw groente of sateh te strooien.
  • Atjar, iets fris mag niet ontbreken op tafel.
  • Pindasaus.
  • Kroepoek & cassave, om van te snoepen tijdens het bakken en grillen ;-).
  • Sambal.
  • Ketjap.


In sojasaus gemarineerde zalm

Bereidingstijd: 10 minuten
Marineren: minimaal 60 minuten

 

Dit zit erin voor 4-6 personen:

  • 3 zalmfilets, alle filets in 3 of 4 stukken
  • 8 el sojasaus
  • 6 el honing
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • 3 cm gember, geschild en geraspt

 

Zo maakt u het:

  1. Doe de stukken zalm samen met de sojasaus, honing, knoflook en gember, in een schaal. Meng goed. Dek de schaal af en laat minimaal een uur marineren.
  2. Verhit wat olie op de bakplaat of in uw pannetje en bak de zalm aan beide kanten zo'n 2 minuten.

 

Bekijk ook het recept Sateh van speklap in ketjap marinade die u tijdens de Asian Style Gourmet op tafel kunt zetten.