Zelfgemaakte kip cordon bleu


Een krokant gepaneerd laagje rond de kippendijen, gesmolten kaas, smaakvolle ham en grove mosterd. Voeg dit samen en u heeft deze heerlijke cordon bleu. Zelf maken is een eitje en zo smaakvol. Met dit recept kunt u trouwens ook naar hartelust variëren en kiezen voor uw eigen favoriete kaas en ham.


Bereidingstijd: 30 minuten

 

Benodigdheden:

 

  • cocktailprikkers

 

Dit zit erin voor 4 personen:


4 kippendijen
4 tl grove mosterd
4 plakjes beenham
4 plakken belegen kaas
1 ei, losgeklopt
paneermeel
roomboter
olijfolie
3 takjes platte peterselie, fijngehakt

 

Zo maakt u het:

 

  1. Sla de kippendijen plat met de achterkant van een pan of deegroller.
  2. Smeer de kippendijen in met grove mosterd.
  3. Verpak de kaas in een plakje ham. Zo voorkomt u dat de kaas uit de cordon bleu loopt tijdens het bakken. Leg de kippendij in het midden en rol op. Steek er 1 of 2 cocktailprikkers is.
  4. Haal de kippendijen door het losgeklopte ei, laat afdruipen en haal royaal door het paneermeel.
  5. Verhit een koekenpan en smelt een flinke klont roomboter en een scheut olijfolie. Als de boter bruin wordt, voegt u de kippendijen toe. Bak ze aan beide kanten goed. Pas op dat de paneermeel niet verbrand. Zet het vuur nu lager en laat de kip nog zo'n 10 tot 15 minuten garen.
  6. Haal uit de pan, garneer met wat platte peterselie en serveer.

 

Tip! Vergeet niet tegen alle eters te vertellen dat er prikkers in de cordon bleu zitten.