Witte chocolade scones met passievruchten curd

Met scones op tafel is het altijd feest. Of u ze nu tijdens het ontbijt of bij een high tea eet. Deze scones zijn met witte chocolade en zelfgemaakte passievruchten curd. De perfecte mix tussen fris en zoet. Eet er nog een klodder clotted cream bij. Wist u dat we die kant-en-klaar in het assortiment hebben? U vindt het bij de slagroom.

 

Bereidingstijd: 45 minuten

Oventijd: 15 minuten 

 

Dit zit erin voor 4 personen:

 

Voor de passievruchten curd:

  • 125 gr passievruchtpulp
  • 3 eieren
  • 100 gr kristalsuiker
  • 60 gr roomboter

 

Voor de witte chocolade scones:

  • 300 gr zelfrijzend bakmeel + extra om uw werkblad te bestuiven
  • 1 tl zout
  • 40 gr roomboter op kamertemperatuur, in blokjes
  • 2 el kristalsuiker
  • 75 gr witte chocolade, in stukken gehakt
  • 250 ml slagroom
  • 1 eidooier, losgeklopt

 

Zo maakt u het: 


  1. Verwarm de passievruchtpulp, roomboter en suiker in een steelpan. Blijf roeren tot de suiker is opgelost en de inhoud van de pan het kookpunt bijna bereikt.
  2. Haal van het vuur en laat het kort afkoelen. Klop de eieren los in een kom en voeg deze na 10 minuten al roerend toe aan het hete passievruchtsap.
  3. Zet de pan terug op het vuur en blijf kloppen tot het sap dikker wordt.
  4. Haal weer van het vuur en laat afkoelen.
  5. Schenk daarna in een gesteriliseerde pot en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
  6. Maak nu de witte chocolade scones.
  7. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  8. Doe het zelfrijzend bakmeel en het zout in een grote beslagkom. Wrijf met uw vingers de boter erdoor tot het mengsel lijkt op grof broodkruim en de boter helemaal is vermengd.
  9. Voeg de suiker en witte chocolade toe.
  10. Schenk de slagroom bij het mengsel en kneed tot een samenhangend deeg. Het hoort zacht te zijn en niet plakkerig.
  11. Leg het deeg op een met bloem of zelfrijzend bakmeel bekleed werkblad. Rol het deeg uit tot het 2 cm dik is. Snijd er circa 10 cirkels uit met een steker of een glas met een diameter van 6 cm. Leg de witte chocolade scones op de bakplaat. Bestrijk de scones lichtjes met losgeklopte eidooier.
  12. Bak in het midden van de oven 13 tot 15 minuten, tot de scones lichtbruin kleuren.
  13. Serveer met clotted cream en de passievruchten curd.