Witte aspergesoep met gerookte zalm


Bereidingstijd: 35 minuten


Dit zit erin voor 4 personen:

 

  • 50 gr roomboter
  • 1 ui, gesnipperd 
  • 3 el bieslook, fijngehakt + extra voor de garnering
  • 750 gr witte asperges, uiteinden verwijderd, geschild en in stukken
  • 750 ml bouillon (kies voor groente- of kippenbouillon)
  • 1 eidooier
  • 100 ml crème fraîche 
  • peper
  • zout
  • 100 gr gerookte zalm, in repen

 

Zo maakt u het: 

 

  1. Laat de roomboter smelten in een soeppan. Voeg de ui toe en laat deze in een paar minuten zacht worden.
  2. Doe de stukken witte asperges erbij in de pan. Laat nog eens 5 minuten op een zacht vuur bakken. 
  3. Voeg het grootste gedeelte van de bieslook toe en schenk de bouillon erbij. Kook de soep een half uur.
  4. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer of in de blender tot een glad geheel.
  5. Meng in een kom de eidooier met de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper. Schep door de soep. Als alles goed gemengd is serveert u de soep.
  6. Garneer met gerookte zalm en extra bieslook.