Vegetarische soft taco's met tomaat, zwarte bonen, koriander en feta


Bereidingstijd: 25 minuten


Dit zit erin voor 4 personen: 

 

  • olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 el komijnzaad
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 200 gr zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt  
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • peper
  • zout
  • 8 zachte taco's
  • ½ krop ijsbergsla, fijngesneden 
  • 4 tomaten, in stukken
  • 1 bosje koriander, grof gehakt
  • 8 el zure room
  • 80 gr feta, verbrokkeld
  • 1 rode ui, in flinterdunne halve ringen
  • 1 limoen

 

Zo maakt u het:

 

  1. Verhit olijfolie in de wok en fruit de ui en knoflook, samen met de rode peper, tot ze glazig zijn. Voeg na 5 minuten de komijn en gerookte paprikapoeder toe. Bak nog 1 minuut.
  2. Voeg de zwarte bonen, tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat 10 minuten pruttelen.
  3. Bak de zachte taco's aan beide kanten 1 a 2 minuten in een droge koekenpan. Leg ze op een bord of schaal.
  4. Leg op elke taco wat ijsbergsla en stukjes tomaat. Schep er wat van het mengsel met zwarte bonen bovenop. Kleed de taco's aan met feta, koriander, een schepje zure room, rode ui en een schep guacamole. 
  5. Serveer met partjes limoen.