Russisch eisalade

Bereidingstijd: 30 minuten

Kooktijd: 3 uur

 

Dit zit erin voor 4-6 personen:

 

  • 250 gr sukadelappen
  • 1 ui, gehalveerd
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 500 gr kruimige aardappels, geschild en in even grote stukken
  • 5-10 el mayonaise + wat extra voor de garnering
  • 60 gr zilveruitjes
  • 60 gr augurk, in kleine blokjes
  • 100 gr doperwtjes, uit de vriezer
  • 4 eieren
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder, voor de garnering

 

Zo maakt u het:


  1. Zet het vlees op het vuur met 500 ml water, een ui, laurierblad en de kruidnagels. Laat circa 3 uur zachtjes koken.
  2. Kook de aardappels in zo min mogelijk water, met een flinke snuf zout in 15 tot 20 minuten gaar. Giet af en schud op. Stamp de aardappels fijn met een pureestamper en laat afkoelen.
  3. Kook de eieren 8 minuten in kokend water. Haal ze eruit, laat ze even schrikken onder koud water en laat ze afkoelen.
  4. Zet een pan met water op. Zodra het water kookt, blancheert u de doperwtjes een halve minuut. Giet af en doe de erwtjes direct in een bak met ijswater om ze terug te koelen. Zo houden de doperwtjes hun frisse groene kleur.
  5. Als het vlees zacht is en uit elkaar valt, haalt u de pan van het vuur en laat u het vlees afkoelen. Trek het daarna met twee vorken uit elkaar zodat er draadjes ontstaan. 
  6. Meng de aardappels met de mayonaise. Voeg het vlees, de fijngehakte augurken, zilveruitjes en doperwten toe. Breng op smaak met peper en zout. De consistentie moet niet te zacht, maar wel smeuïg zijn. Maak met een ijsschep bolletjes van het Russisch ei en leg op een schaal.
  7. Pel de eieren en snijd ze in kwarten. Leg op elk slaatje een kwart ei. Verdeel er wat mayonaise over en eindig met een beetje paprikapoeder.