Romige pasta met witte en groene asperges


Bereidingstijd: 25 minuten


Dit zit erin voor 4 personen:

 

  • 500 gr witte asperges, uiteinden verwijderd, geschild en in stukken
  • roomboter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 250 gr groene asperges, uiteinden verwijderd en in stukken
  • 400 gr linguine
  • 4 el crème fraîche 
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • peper
  • zout
  • 4 takjes platte peterselie, fijngehakt 

 

Zo maakt u het: 

 

  1. Kook de stukken witte asperges in een pan met ruim water, met een snuf zout en een klont roomboter, in 10 tot 12 minuten gaar. Prik er even met een vorkje in om te controleren of u de gaarheid goed vindt. Wilt u ze zachter? Kook dan wat langer.
  2. Kook de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking. Bewaar, bij het afgieten zo'n 100 ml kookvocht. 
  3. Fruit de ui, knoflook en rode peper in een wok. Voeg na 5 minuten de groene asperges toe. Zodra deze beetgaar zijn, schept u de crème fraîche en 50 gr parmezaanse kaas in de pan. Voeg de pasta en het kookvocht toe. Meng met elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  4. Garneer met platte peterselie en serveer met parmezaanse kaas.