Pastasalade met gerookte kip, rucola- basilicumpesto


Deze pastasalade maakt u met een iets andere groentepesto dan u wellicht gewend bent. We voegen rucola toe voor een beetje meer pit en gebruiken amandelmeel in plaats van pijnboompitten. Dit zorgt voor een gladde en bijna romige pesto. De gerookte kip maakt het heerlijke plaatje compleet.


Bereidingstijd: 30 minuten


Dit zit erin voor 4 personen:

 

  • 300 gr farfalle
  • 250 gr gerookte kip, in plakjes
  • 150 gr rucola
  • 75 gr amandelmeel
  • 75 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 bos basilicum
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 10 el olijfolie
  • 1 citroen, de schil geraspt en het sap
  • peper
  • zout

 

Zo maakt u het:


  1. Kook de pasta, zoals vermeld staat op de verpakking.
  2. Maak ondertussen de pesto. Doe 50 gram rucola, basilicum, amandelmeel, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie in de beker van uw staafmixer. Pureer tot een egale pesto. Voeg de citroenschil en het sap toe. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep de pesto, de rest van de rucola en de gerookte kip door de pasta. Laat afkoelen en serveer.