New york cheesecake met chocolade 

 

We voelen ons zo vrij om dit de cheesecake der cheesecakes te noemen. Een echte klassieker deze New York cheesecake en dan ook nog gecombineerd met een zachte chocoladeglazuur.

 

Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 1 uur + 1,5 uur in een oven die uitstaat
Wachttijd: Minimaal 5 uur

 

Dit zit erin voor 12 tot 16 punten:

 

  • 200 gr bastogne koekjes, verkruimeld
  • 75 gr roomboter, gesmolten
  • 600 gr monchou, of een andere roomkaas
  • 150 gr kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 125 gr zure room
  • 40 gr maïzena
  • 1 citroen, de schil geraspt
  • 150 gr pure chocolade, in stukjes
  • 300 ml zure room
  • grof zeezout voor de garnering

 

Zo maakt u het:

 

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden. Gebruik de heteluchtstand.
  2. Meng de kruimels van de bastognekoeken met de gesmolten roomboter. Verdeel dit over de bodem van een ingevette en met bakpapier beklede springvorm. 
  3. Druk de koekbodem goed aan en strijk glad met de achterkant van een lepel. Zet 1 uur in de koelkast om te laten opstijven.
  4. Meng de monchou, kristalsuiker, zure room en de schil van de citroen in de kom van uw keukenmachine met elkaar. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg tot slot de maïzena toe. Dit zorgt ervoor dat de cheesecake lekker compact wordt en het verkleint de kans op scheuren.
  5. Als het mengsel glad is, schept u de cheesecake vulling op de bodem.
  6. Bak de cheesecake 1 uur af in de oven. De cheesecake is klaar als hij nog een beetje heen en weer beweegt.
  7. Haal de cheesecake nog niet uit de oven maar laat 1,5 uur afkoelen met de ovendeur op een kier. Zet daarna in de koelkast om een nacht op te stijven. 
  8. Minimaal een uur voor u de cheesecake wilt serveren, maakt u het pure chocolade glazuur. Smelt de pure chocolade au bain marie. Schep de zure room door de gesmolten chocolade en meng goed. Laat kort afkoelen en schenk het glazuur over de cheesecake. Zorg dat u het glazuur gelijkmatig verdeeld. Laat 45 minuten opstijven in de koelkast.
  9. Verdeel voor het serveren nog wat grof zeezout over de cheesecake.