Nacho's uit de oven

 

Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 10-15 minuten


Dit zit erin voor 4 personen:

 

 

  • 10-15 snacktomaten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • Sweet Chili tortillachips, zoveel als u wilt. Houd voor 4 personen 1 à 2 zakken aan.
  • geraspte kaas, zoveel als u zelf lekker vindt
  • 1/2 potje rode jalapeñopepers
  • 8 el Boursin
  • 200 gr maïs
  • olijfolie
  • peper 
  • zout

 

Zo maakt u het:

 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een wok en bak de snacktomaten in z'n geheel. Voeg, als ze zachter worden de ui en knoflook toe. Laat kort meebakken en doe daarna de maïs en gerookte paprikapoeder in de pan. Bak nog 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Doe een laagje tortillachips in een ovenschaal, daarover heen wat van het tomatenmengsel, jalapeño's, een paar schepjes Boursin en geraspte kaas overheen. Herhaal dit tot alles op is.
  4. Zet 15 minuten in de oven of tot de uiteinden van de chips verkleuren.

 

Tip! Het geheim van goede nacho's is de hoeveelheid kaas, die verspreid zit over alle tortillachips en dus niet alleen over de bovenkant. Doe alsof het een lasagne is en maak steeds laagjes van chips, saus en kaas. Herhaal dit tot alles op is. Geloof ons, als u het eenmaal zo gemaakt hebt, wilt u nooit meer anders.