Mini quiche met geitenkaas en rode ui


Deze mini quiches met geitenkaas en rode ui zijn een heerlijk gerecht voor bij de lunch of brunch. De rode ui karameliseert u met rode wijnazijn en bruine suiker. Dat smaakt super goed met de zachte geitenkaas.


Bereidingstijd:
 15 minuten

Oventijd: 28 minuten


Dit zit erin voor 8 mini quiches:

  • olijfolie
  • 4 rode uien, in halve dunne ringen
  • 3 kruidnagels
  • 3 el rode wijnazijn
  • 3 tl bruine suiker
  • 4 takjes tijm, enkel de blaadjes
  • peper
  • zout
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt
  • sesamzaadjes
  • 200 gr zachte geitenkaas

 

 

Zo maakt u het:

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verhit olijfolie in een wok en voeg de rode uien en kruidnagels toe. Fruit de ui tot deze zacht is.
  3. Na 10 minuten voegt u de rode wijnazijn, bruine suiker en tijm toe. Bak nog eens 5 minuten op een zacht vuur.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Rol het bladerdeeg uit en steek met een glas of steker rondjes uit van circa 8 cm diameter.
  6. Leg de ronde stukken bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Snijd met een scherp aardappelmesje een ring in het bladerdeeg. Pas op dat u niet helemaal door het deeg gaat. Dit randje komt omhoog als u het bladerdeeg afbakt.
  7. Bestrijk de randen met losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaadjes.
  8. Zet in de oven en bak 10 minuten. Haal de quiches uit de oven en druk het middelste deel van het bladerdeeg in, zodat het naar beneden zakt.
  9. Schep hier de rode uien in en leg er een plakje geitenkaas en wat tijm op.
  10. Bestrijk de randen eventueel nog een keer extra met ei.
  11. Zet in de oven en bak nog 18 tot 20 minuten.