Kip kerriesalade

Bereidingstijd: 30 minuten

 

Dit zit erin voor 4-6 personen:

 

  • 400 gr kipfilet
  • 750 ml water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 5 el mayonaise
  • 1 tot 3 el kerrie, afhankelijk van hoe sterk u de kerriesmaak wilt
  • 3 el bieslook, fijngehakt
  • peper
  • zout

 

Zo maakt u het: 

 

 

  1. Doe de kipfilet, samen met het water en bouillonblokje in een pan. Breng rustig aan de kook en laat 5 minuten op een zacht vuur staan. Doe het deksel op de pan, haal van het vuur en laat 20 minuten staan. 
  2. Haal de kip uit de pan en controleer of deze gaar is. Als dit het geval is, laat u de gepocheerde kip afkoelen.
  3. Meng ondertussen de mayonaise met de kerrie en bieslook.
  4. Trek met twee vorken de kip uit elkaar en meng door de kerriemayonaise.
  5. Breng op smaak met peper en zout.