Kaneelbrood

We noemen het kaneelbrood, maar het heeft ook wel iets weg van een stevige cake of suikerbrood. Met een beetje fantasie zelfs een bolus. Kortom, het is gewoon heerlijk. En weet u wat nou zo leuk is? Binnen 10 minuten staat het kaneelbrood in de oven. Even afbakken en daarna versieren met een crunchy suikerlaagje bovenop. Besmeer daarna een plak met wat roomkaas en geniet!

 

Bereidingstijd: 10 minuten

Oventijd: 55-60 minuten

 

Dit zit erin voor 10 - 12 plakken:

 

Voor het kaneelbrood:

  • 100 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • 225 gr kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 vanillestokje, het merg
  • snuf zout
  • 3 tl kaneel
  • 250 ml melk
  • 350 gr bloem
  • 5 gr baking soda


Voor de topping:

  • 30 gr roomboter
  • 2 el kristalsuiker
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 4 tl kaneel


Voor erbij:

  • monchou

 

Zo maakt u het:

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng alle ingrediënten voor het kaneelbrood samen in een beslagkom.
  3. Schenk het beslag daarna in een met bakpapier beklede cakevorm. 
  4. Zet 55-60 minuten in de oven.
  5. Haal het kaneelbrood uit de oven en laat 15 minuten afkoelen. Maak ondertussen de crunchy kaneelsuiker topping.
  6. Smelt de roomboter in een steelpan. 
  7. Meng de kristalsuiker, bruine basterdsuiker en de kaneel met elkaar.
  8. Smeer het kaneelbrood in met de gesmolten roomboter en besprenkel met de kaneelsuiker. Laat kort hard worden en snijd het kaneelbrood in plakken.

 

Tip! Dit brood smaakt super lekker met een laagje roomkaas, zoals monchou erop. Strooi er vervolgens nog wat extra kaneel erover.