Groene shakshuka met groene asperges, doperwten en spinazie 

 

Shakshuka is een gerecht van eieren gepocheerd in een saus. Meestal op basis van tomaat. Het leek ons lekker om er een keer een groene variant van te maken, met spinazie, doperwtjes en groene asperges. Het eindresultaat smaakte geweldig. Een heerlijk en licht ontbijt of brunchgerecht.


Bereidingstijd: 25 minuten


Dit zit erin voor 4 personen:

 

  • olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 cm gember, geschild en fijngehakt
  • 200 gr spinazie
  • 200 gr groene aspergetips, uiteinden verwijderd
  • 8 eieren
  • peper
  • zout
  • 100 gr doperwtjes, uit de vriezer
  • 60 gr feta, verkruimeld
  • 1 citroen, het sap
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • Harissa 
  • extra vierge olijfolie
  • 4 takjes munt, enkel de blaadjes
  • 4 takjes koriander, enkel de blaadjes

 

Zo maakt u het:

 

  1. Verhit de olie in een zware koekenpan. Fruit de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook, komijn en gember toe. Bak nog eens 5 minuten. 
  2. Doe de aspergetips erbij in de pan en bak ze tot ze licht verkleuren. Doe de spinazie erbij in de pan. Breng op smaak met flink wat zout en peper. 
  3. Maak nu 4 kuiltjes in de pan en breek in elk kuiltje 2 eieren. Doe een deksel op de pan en laat 10 minuten garen tot het eiwit grotendeels gestold is. 
  4. Strooi de erwtjes en feta in de pan en laat nog eens 3 minuten op een zacht vuur staan.
  5. Meng ondertussen de yoghurt met de harissa, het citroensap en wat extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de groene shakshuka met de harissa yoghurt en garneer met munt en koriander.