Frisse avocadosoep met Hollandse garnalen


Deze frisse avocadosoep is vol en romig van smaak. Heerlijk met Hollandse garnalen en wat limoensap. U eet de soep lauwwarm. Of koud, zoals gazpacho. Perfect voor een zonnige lentedag.


Bereidingstijd: 20 minuten


Dit zit erin voor 4-6 personen:

 

  • olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 4 eetrijpe avocado's, geschild en in stukken
  • ½ bosje koriander, grof gehakt
  • 1 limoen, het sap
  • 200 gr Hollandse garnalen

 


Zo maakt u het:

 

  1. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan en fruit de rode ui, knoflook en rode peper.
  2. Voeg na 5 minuten de groentebouillon, het grootste gedeelte van de koriander, avocado en limoensap toe.
  3. Pureer met de staafmixer tot een egale soep. Schep het grootste gedeelte van de Hollandse garnalen erdoor.
  4. Serveer direct of laat volledig afkoelen in de koelkast, om koud te eten. Schep de frisse avocadosoep in kommen en verdeel er de rest van de koriander en Hollandse garnalen over.