Blondie met koffie en amaretto


U heeft vast wel eens een brownie geproefd. Een tikkeltje krokant aan de buitenkant en plakkerig aan de binnenkant. Deze blondie heeft dat ook, alleen dan zonder chocolade. Met espresso, amaretto en pecannoten is deze zoete traktatie er echt niet minder lekker om. Gaat u deze blondie bakken?


Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 18-22 minuten

 

Dit zit erin voor 16 - 20 stukken:

 

  • 250 gr bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 2 tl zout
  • 225 gr roomboter
  • 250 gr bruine basterdsuiker
  • 45 ml sterke espresso
  • 45 ml amaretto
  • 1 ei
  • 125 gr pecannoten

 

Zo maakt u het:

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de bloem, bakpoeder en het zout in een beslagkom.
  3. Smelt de roomboter in een steelpan en voeg de bruine basterdsuiker toe. Roer goed, tot beide vermengd zijn. Haal de pan van het vuur. Voeg de espresso en amaretto toe. Laat het mengsel kort afkoelen en klop het ei door het botermengsel.
  4. Schep dit mengsel daarna door de droge ingrediënten.
  5. Rooster de pecannoten in een droge pan. Laat kort afkoelen, hak de noten grof en voeg toe aan het beslag.
  6. Schep het beslag nu in een ingevette vorm en bak 18 tot 22 minuten. De binnenkant mag best een beetje klef zijn.
  7. Laat volledig afkoelen (als het u lukt) en snijd daarna in stukken om te serveren.