Bacon & ei bladerdeegtaartjes 


U neemt het klassieke Engelse ontbijt, past het iets aan, laat wat weg en zo ontstaan deze bacon & ei bladerdeegtaartjes. Een heerlijk begin van uw uitgebreide ontbijt in het weekend.


Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 20-23 minuten


Dit zit erin voor 6 personen:

  • 1 rol bladerdeeg
  • 100 gr bacon
  • 6 kastanjechampignons, in gesneden plakjes
  • 6 cherrytomaten, gehalveerd
  • 6 eieren + 1 ei extra voor het bestrijken van de randen
  • 3 takjes tijm, enkel de blaadjes
  • 60 gr Parmezaanse kaas, geraspt

 

Zo maakt u het: 

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Rol het bladerdeeg uit en snijd in acht even grote vierkanten.
  3. Twee van deze vierkanten gaat u gebruiken om opstaande randjes te maken. Snijd de stukken bladerdeeg in reepjes van een centimeter breed.
  4. Bestrijk de randen van de vierkante stukken bladerdeeg, die u voor de taartjes gebruikt, met ei en plak de repen bladerdeeg erop. Bestrijk ook deze met ei.
  5. Leg de bladerdeegtaartjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze 8 minuten tot de randen lichtbruin kleuren.
  6. Verhit ondertussen een koekenpan op het vuur en bak de bacon aan beide kanten. Haal uit de pan en leg op een bord met keukenpapier.
  7. Bak in dezelfde pan en in het vet van de bacon, de kastanjechampignons tot ze bruin kleuren. 
  8. Haal de bladerdeegtaartjes uit de oven. Leg aan de zijkanten plakken bacon, tomaten en de kastanjechampignons. Breek in het midden een eitje. Verdeel er Parmezaanse kaas en tijm over.
  9. Zet nog eens 12-15 minuten in de oven, tot de eitjes hard zijn.