Aardappelsalade met spekjes


Bereidingstijd: 25 minuten


Dit zit erin voor 4 - 6 personen:

 

  • 250 gram spekjes
  • 1 kg cherry potatoes, gehalveerd
  • 3 el crème fraîche
  • 3 el rode wijnazijn
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • peper 
  • zout

 

Zo maakt u het: 

 

  1. Bak de spekjes uit in een droge koekenpan. Zodra ze krokant zijn, haalt u ze uit de pan. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
  2. Kook de cherry potatoes, samen met een flinke snuf zout, in 8 minuten gaar. De beet mag er nog in zitten.
  3. Meng de crème fraîche met de rode wijnazijn en bieslook. Breng op smaak met peper en een klein beetje zout.
  4. Giet de aardappels af en laat kort afkoelen.
  5. Schep het crème fraîche mengsel en de spekjes erdoor.