Alles voor een overheerlijke Kerst!

Gebakken camembert uit de oven met blauwe bessen, honing en rozemarijn

Deze gebakken camembert is eigenlijk een mini kaasfondue. Voor bij de borrel of als voorgerecht. De kaas, die in de korst zit, smelt en daar dipt u uw stuk stokbrood in. Eet er dan ook blauwe bessen en honingnoten bij. U weet niet wat u proeft!


Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 20-25 minuten


Dit zit erin voor 4 personen:

  • 2 camemberts
  • 4 takjes rozemarijn, de steeltjes in stukken gesneden
  • 3 tenen knoflook, in stukken
  • 60 gr pecan- of walnoten
  • 4 el honing
  • 50 gr blauwe bessen


Zo maakt u het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Haal de kaas uit de verpakking en doe het deksel eraf. Deze kunt u gebruiken als onderzetter bij het serveren.
  3. Snijd de bovenkant zachtjes in met een mes en maak een ruitvorm. Duw de stukjes rozemarijn en knoflook in de kaas.
  4. Zet de kaas zo'n 20-25 minuten in de oven of tot de kaas helemaal gesmolten is en de bovenkant licht goudbruin kleurt.
  5. Maak ondertussen de honingnoten. Rooster de pecannoten in een droge koekenpan. Doe in een schaal en verdeel de honing erover. Roer door en zet weg, tot u de kaas serveert.
  6. Haal de camemberts uit de oven. Verdeel de honingnoten en blauwe bessen erover.
  7. Serveer met stokbrood.