Zalmfilet uit de oven met krokante kruidenkorst & en rode bietensalade

Deze zalm uit de oven met krokante kruidenkorst & en rode bietensalade is een super feestelijk gerecht. Binnen een half uur staat de zalm in de oven. Snel klaar en ook nog eens super lekker. Deze zalm combineert heel goed met de geplette krieltjes uit de oven.


Bereidingstijd: 25 minuten
Oventijd: 20 minuten


Dit zit erin voor 4 personen:

  • 75 gr panko
  • 10 gr dille, fijngehakt + extra voor de garnering
  • 1 citroen, schil geraspt + het sap
  • 3 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 10 gr bieslook, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • olijfolie
  • 4 zalmfilets op de huid, circa 150-175 gram
  • 150 gr feta, verkruimeld
  • 4 voorgegaarde bietjes, in stukken
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el mierikswortel
  • 2 el zwarte balsamicoazijn
  • zwarte peper
  • zout
  • tuinkers

 

Zo maakt u het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de panko samen met de knoflook, bieslook, dille, lente-ui, citroenschil, royaal olijfolie, zout en zwarte peper. Voeg als laatste citroensap toe.
  3. Vet een ovenschaal goed in met olijfolie en leg de stukken zalm erin, met de huidkant naar beneden. Bedek de vis royaal met het panko mengsel en druk het stevig aan. Verdeel er nu de feta over.
  4. Zet in de oven en bak circa 20 minuten, tot de zalm gaar is.
  5. Maak ondertussen de rode bietensalade. Doe de bietjes in een schaal en breng op smaak met een scheutje olijfolie, zwarte balsamicoazijn, zwarte peper en zout. Voor de dressing mengt u de mierikswortel met de crème fraîche, zwarte peper en zout.
  6. Haal de zalm uit de oven en leg samen met een schep van de bietensalade op een bord. Verdeel een paar lepels van de mieriksworteldressing over de bietjes. Garneer de zalm met dille en en de salade met tuinkers.