Het kan zomaar dat zijn dat u tijdens de feestdagen het gourmetstel weer van zolder tovert dit jaar. Want eerlijk is eerlijk, gourmetten blijft altijd leuk en vooral lekker. Voor de variatie geven we u tips voor gourmet met een Aziatisch tintje. Ook lekker!


Wat zet u op tafel?


  • Paddenstoelen & Chinese wokgroenten, lekker om te bakken op de bakplaat of in het gourmetpannetje
  • Ananas, in plakken. Deze kunt u grillen of gewoon zo eten natuurlijk. Met een beetje kokosrasp erover en een paar blaadjes munt, ook nog eens een super lekker toetje.
  • Kokosrasp, om over uw groente of sateh te strooien.
  • Atjar, iets fris mag niet ontbreken op tafel.
  • Pindasaus.
  • Kroepoek & cassave, om van te snoepen tijdens het bakken en grillen ;-).
  • Sambal.
  • Ketjap.


Sateh van speklap in ketjap marinade

Bereidingstijd: 20 minuten
Marineren:
minimaal 60 minuten

Dit zit erin voor 4-6 personen:


  • 300 gr speklappen, in stukjes
  • 5 el ketjap
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • 2 tl sambal oelek

 

Zo maakt u het:

  1. Doe de stukjes speklap samen met de ketjap, knoflook en sambal oelek in een schaal. Meng goed. Dek de schaal af en laat minimaal een uur marineren.
  2. Rijg de stukjes speklap op een kleine sateprikker.
  3. Verhit wat olie op de bakplaat bak de sateh aan beide kanten goudbruin.

 

Bekijk ook het recept in sojasaus gemarineerde zalm die u tijdens de Asian Style Gourmet op tafel kunt zetten.