Uren tafelen, gerechtjes delen en van alles proeven. Klinkt u dit als muziek in de oren? Ga deze kerst dan voor shared dining. Het idee is dat u kleine gerechten maakt, allemaal verschillend. Deze zet u op tafel en iedereen geniet ervan. Om u te inspireren 3 handige tips en een lekker recept dat perfect past bij shared dining.

 

  1. Wissel vis, vlees en vegetarische gerechten met elkaar af. Zo is er voor ieder wat wils en heeft u heel veel verschillende smaken.
  2. Kies niet voor te grote en te zware gerechten. Een beetje brood erbij is lekker, maar liever niet te veel.
  3. Voeg gerechten toe met veel groente. Bijvoorbeeld geroosterde groente of een lekkere salade.

 

Plankje met paté en confituur

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Dit zit erinvoor 4 personen:

  • 250 gr paté, kies verschillende soorten paté. Bijvoorbeeld een grove paté en paté en croute
  • Confituur, bijvoorbeeld een potje kweeperen- of vijgenjam
  • Toastjes

 

Zo maakt u het:

  1. Snijd de verschillende soorten paté in plakken.
  2. Leg op een snijplank of serveerschaal. Zet het potje jam erbij en serveer met toastjes.

 

Tip! In deze folder staat een recept voor ingemaakte druiven. Deze smaken heel goed bij paté.

 

Om uw shared dinner compleet te maken kunt u ook het recept gerookte zalm met avocadomousse en oesters met Parmaham crunch op tafel zetten!