Gerookte makreelrillettes met toastjes en frisse venkelsalade

Deze gerookte makreelrillettes is een heerlijk hapje voor bij de borrel, maar ook als voorgerecht is het een aanrader. Eet er knapperige toastjes en een frisse venkelsalade bij.


Bereidingstijd: 25 minuten


Dit zit erin voor 4 personen
:

  • 1 gerookte makreel
  • 2 el kappertjes, fijngehakt
  • 3 el crème fraîche
  • 1 citroen, sap en schil van de ene helft voor de rillettes en van de andere helft het sap voor de salade
  • 10 gr bieslook, fijngehakt
  • ½ venkel, geschaafd
  • ½ appel, geschaafd
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • zout
  • dille, paar takjes voor de garnering
  • toastjes

 

 

Zo maakt u het:

  1. Pluk de makreel en doe de vis in een grote schaal.
  2. Doe de crème fraîche, kappertjes, citroensap en -rasp en bieslook erbij. Meng goed.
  3. Proef of u tevreden bent met de smaak. Zet in de koelkast.
  4. Maak nu de frisse venkelsalade. Meng de venkel en de appel met elkaar. Maak aan met olijfolie en citroensap. Breng op smaak met zwarte peper, zout en wat dille.
  5. Schep de makreelrillettes in een bakje. Leg de toastjes op een plank en schep de salade erbij.