Kiprollade met appeltjes en kaneel

Deze sappige kiprollade is de ster van uw kerstdiner. Zeker in combinatie met de zoete kaneelappeltjes, die een tikkeltje kruidig smaken dankzij de kruidnagels. Serveer met dikke frieten en de zoete aardappelschotel .


Bereidingstijd: 55 minuten

 

Dit zit erin voor 4 personen:

  • roomboter
  • 1 kiprollade, van circa 600-750 gram
  • 2 uien, in halve ringen
  • 4 appel, in grove stukken
  • 4 tl kaneel
  • 4 kruidnagels
  • 2 el rietsuiker

 

Zo maakt u het:

  1.  Smelt een flinke klont roomboter in een braadpan. Bak de rollade aan alle kanten goudbruin. Laat op zacht vuur met het deksel half op de pan garen. Houd zo'n 45-50 minuten aan. Gebruik een vleesthermometer om te meten of het vlees al gaar is. Met een kerntemperatuur van 72 graden of hoger is de rollade klaar om te eten.
  2. Terwijl de kiprollade in de pan zit, gaat u aan de slag met de appeltjes. Smelt een klont roomboter in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg direct de kruidnagels toe. Zodra de ui glazig is doet u de plakjes appel met de kaneel erbij. Bak op middelhoog vuur tot de appel verkleurt en zacht wordt. Strooi net voor het serveren de rietsuiker over de appeltjes en bak nog 2 minuten mee.
  3. Haal de kiprollade uit de pan. Snijd in plakken en serveer met de kaneelappeltjes en eventueel met de jus uit de pan.