Glanzende witte stoofpeertjes

Dat stoofpeertjes niet altijd rood hoeven te zijn, bewijzen deze glanzende witte exemplaren wel. Zoet, kruidig en zacht. Heerlijk als bijgerecht tijdens uw kerstdiner, of serveer ze als dessert.

 

Bereidingstijd: 15 minuten

Stooftijd: circa 60 - 90 minuten

 

Dit zit erin voor 4-6 personen:

  • 8 stoofpeertjes, gehalveerd en klokhuis verwijderd met een kleine lepel
  • 100 g kristalsuiker
  • 350 ml witte wijn, bijvoorbeeld Chardonnay met tonen van honing
  • 3 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 2 el honing

 

Zo maakt u het:

  1. Doe de suiker, steranijs, kaneelstokje, 350 ml wijn en 100 ml water samen in een steelpan. Breng aan de kook.
  2. Voeg de peertjes toe aan de suikersiroop en kook op laag vuur, met deksel op de pan, tot ze zacht zijn. Houd rekening met 60 tot 90 minuten.
  3. Haal de stoofpeertjes uit de pan. Kook het suikerwater in tot het voor ⅔ is gereduceerd.
  4. Doe de stoofpeertjes er weer bij, samen met de honing. Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
  5. Serveer de witte stoofpeertjes op een schaal. Schenk als laatste de suikersiroop erover.

 

Tip: Deze glanzende witte stoofpeertjes zijn een heerlijk bijgerecht maar ook als dessert of als onderdeel van een kaasplankje smaken ze goed.