Uren tafelen, gerechtjes delen en van alles proeven. Klinkt u dit als muziek in de oren? Ga deze kerst dan voor shared dining. Het idee is dat u kleine gerechten maakt, allemaal verschillend. Deze zet u op tafel en iedereen geniet ervan. Om u te inspireren 3 handige tips en een lekker recept dat perfect past bij shared dining.

  1. Wissel vis, vlees en vegetarische gerechten met elkaar af. Zo is er voor ieder wat wils en heeft u heel veel verschillende smaken.
  2. Kies niet voor te grote en te zware gerechten. Een beetje brood erbij is lekker, maar liever niet te veel.
  3. Voeg gerechten toe met veel groente. Bijvoorbeeld geroosterde groente of een lekkere salade.


Gerookte zalm met avocadomousse

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Dit zit erin voor 4 personen:

  • 2 avocado's, gehalveerd en pit verwijderd
  • 2 el crème fraîche
  • peper
  • zout
  • ½ citroen, enkel het sap
  • 100 gr gerookte zalm, in dunne repen
  • tuinkers voor de garnering

 

Zo maakt u het:

  1. Doe de avocado's samen met de crème fraîche en citroensap in de beker van uw staafmixer. Mix tot een glad en egaal geheel. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Schep de avocadomousse in glazen potjes en verdeel er gerookte zalm op. Garneer met tuinkers.

 

Om uw shared dinner compleet te maken kunt u ook het recept oesters met Parmahamcrunch en een plankje met paté en confituur op tafel zetten!