Crème brûlée met Baileys

Dat moment dat u met een lepel het suikerlaagje doortikt en u de eerste hap neemt van uw crème brûlée... Heerlijk! We voegen wat Baileys toe om het nagerecht extra feestelijk te maken. Drink er gerust nog een glaasje van dit drankje naast.

 

Bereidingstijd: 25 minuten
Oventijd: 50 minuten
Wachten: circa 2 uur

 

Dit zit erin voor 6-8 personen:

  • 8 eierdooiers, op kamertemperatuur
  • 80 ml Baileys
  • 1 tl zout
  • 650 ml verse slagroom
  • 100 gr suiker
  • 1 el vanillesuiker
  • Rietsuiker, voor het krokante suikerlaagje
  • Extra nodig: een crème brûlée brander en ovenbestendige schaaltjes

 

Zo maakt u het:

 

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Doe de eierdooiers samen met de Baileys en het zout in een kom. Klop met een garde alles goed door elkaar. Zet aan de kant.
  3. Verhit in een steelpan de slagroom samen met de suiker en vanillesuiker. Roer tot de slagroom en suiker vermengd zijn. Haal van het vuur, net voor het mengsel begint te koken.
  4. Schenk nu het slagroom mengsel geleidelijk bij de eierdooiers. Klop met een garde tot een egaal en romig geheel.
  5. Verdeel de mix over 6 - 8 kleine ovenschaaltjes. Zet deze schaaltjes in een grote ovenschaal. Voeg een laagje kokend water toe, zodat elk schaaltje een paar cm in het water staat. Pas wel op dat er geen water bij de crème brûlée komt.
  6. Zet de ovenschaal in de oven en bak de crème brûlée 50 minuten.
  7. Haal de schaaltjes uit de oven en uit de ovenschaal. Laat ze volledig afkoelen. Circa 2 uur.
  8. Bedek nu elk schaaltje met een dunne laag suiker en brand met de crème brûlée brander tot de suiker goudbruin kleurt.

 

Tip: Strooi een dun laagje rietsuiker op de crème brûlée. Hoe dikker de laag, hoe lastiger te smelten. Zo krijg je niet dat krokante laagje wat zo enorm lekker is.