Ceviche van kabeljauw met frisse dressing

Wist u dat vis gaart door het in limoensap te leggen? Zo ontstaat ceviche. Een van oorsprong Zuid-Amerikaans gerecht. Het frisse van de limoen past heel goed bij de pittige rode peper, een scherpe rode ui en de zacht zoete mango. Al met al een smaakbom en een heerlijk licht voorgerecht.

 

Bereidingstijd: 35 minuten

 

Dit zit erin voor 4 personen:

  • 300 gr kabeljauw, in dunne plakken
  • 150 ml limoensap (circa 4 - 5 limoenen)
  • 1 rode peper, de ene helft in dunne ringen en de andere helft fijngehakt
  • 15 g gember, geschild en geraspt
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • Snuf zout
  • 6 takjes koriander, fijngehakt + wat extra voor de garnering
  • ½ rode ui, in flinterdunne halve ringen
  • 75 gr mango, fijngehakt


Zo maakt u het:

 

  1. Meng het limoensap, de fijngehakte rode peper, knoflook, gember en zout. Laat de smaken kort intrekken.
  2. Leg de rode ui in ijskoud water. Dit zorgt ervoor dat de smaak iets milder wordt.
  3. Leg de plakken kabeljauw op een bord en schenk het limoenmengsel erover. Laat 5 -10 minuten staan. Het zuur van de limoen gaart nu de vis.
  4. Knijp zoveel mogelijk water uit de rode ui en laat uitlekken op een velletje keukenpapier.
  5. Meng de koriander door de vis.
  6. Proef en voeg zo nodig nog een snufje zout toe.
  7. Haal de ceviche uit het limoenmengsel, verdeel over 4 bordjes en garneer met de rode ui, blaadjes koriander rode peper ringen en mango.
  8. Serveer direct.