Beter Leven keurmerk

Vlees met een ster

Agrimarkt hecht veel waarde aan lekker en gezond eten, met respect voor dier en milieu.

In al onze winkels vindt u een ruim assortiment varkensvlees met het 1- ster Beter Leven keurmerk of Rundvlees met het 2-sterren Beter Leven keurmerk.
Dit keurmerk wordt uitgegeven door de Dierenbescherming. Het is een sterrensysteem waarbij geldt: hoe meer sterren, hoe diervriendelijker.

 

Onze vakslagers helpen u graag bij het bewust kiezen van een mooi stukje vlees!

 

 

 

Varkensvlees

Agrimarkt verkoopt een ruim assortiment varkensvlees producten met het Beter Leven keurmerk 1-ster van de Dierenbescherming. Varkensvlees met het Beter Leven keurmerk 1-ster van de Dierenbescherming kenmerkt zich door de extra aandacht voor de welzijnsaspecten. De varkens krijgen meer leefruimte vergeleken met de gangbare houderijen en er is speelmateriaal aanwezig. Varkens zijn namelijk intelligente dieren en hebben behoefte aan afleiding. De mannelijke biggen worden niet gecastreerd. Bij het Beter Leven keurmerk is de transsporttijd van de dieren aan een maximum tijdsduur gebonden. Transport is namelijk een stressvolle gebeurtenis voor varkens. 

Meer lezen over wat het Beter Leven keurmerk 1-ster voor varkens betekent? Dat kan hier.

 

Rundvlees

Masseurs is een vleesveehouderij die geleid wordt door twee neven. Zij leveren aan Agrimarkt rundvlees van het ras Blonde d' Aquitaine met het 2-sterren Beter Leven keurmerk. Dit vlees is van hoge kwaliteit: fijndradig, helder lichtrood van kleur, mals en smakelijk. De dieren worden duurzaam, dier- en milieuvriendelijk gehouden. De maïs en tarwe die op het land van de boerderij verbouwd worden zijn bestemd voor de runderen die op stal staan. Zelfs het stro dat overblijft na het dorsen wordt gebruikt om de dieren in te laten liggen. Uiteindelijk is de mest die de dieren produceren weer bestemd om de akkers vruchtbaar te houden. Zo is de cyclus van voedergewas - dier - vlees vrijwel rond.

 

Meer lezen over wat het Beter Leven keurmerk 2-sterren voor runderen betekent? Dat kan hier .