Upgraders van het Goese Lyceum geven koopadvies bij Agrimarkt Goes

Met de Upgrade-actie "Eerlijk is wat je weet, koop Fair Trade" spelen leerlingen van het Goese Lyceum op vrijdagmiddag 17 oktober het fairtrade assortiment van Agrimarkt Goes in de kijker. De leerlingen geven koopadvies en klanten die een fairtrade product afrekenen, worden door de leerlingen beloond met een gratis fairtrade product naar keuze. 

 

Agrimarkt zet met ‘Natuurlijk Agrimarkt' bewust in op herkenbare verantwoorde producten in de winkel. Biologische, Fair Trade, duurzame & milieubewuste of streekproducten zijn met deze schapaanduiding snel herkenbaar tijdens het winkelen.

 

De leerlingen willen mensen inspireren verantwoord boodschappen te doen. Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden aan een eerlijk loon. Met een keuze voor fairtrade helpen consumenten armoede terug te dringen. Gelukkig is er steeds meer belangstelling voor dit onderwerp. Uit onderzoek blijkt dat in totaal 59% van de Nederlandse huishoudens in 2013 één of meerdere fairtrade levensmiddelen kochten.


Upgrades zijn korte positieve acties bedacht en uitgevoerd door jongeren. De jongeren laten zien dat werken aan een rechtvaardige en duurzame wereld leuk is en helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Terug naar overzicht