Unieke op water geteelde prei uit Kamperland verkrijgbaar bij Agrimarkt Goes

Duurzaam, zandvrij, hogere opbrengsten, mals en met een volle smaak: dat is de prei van Robert Sandee uit Kamperland. De teeltmethode is ontwikkeld door de Universiteit van Wageningen en de primeur voor een proefopstelling ging naar Zeeland.

 

Korte keten

Dat de prei nu verkrijgbaar is bij Agrimarkt is een logische stap. Wilfred van Elzakker, Commercieel Directeur bij Agrimarkt: ‘Unieke lokale producten krijgen in de winkels van Agrimarkt de ruimte. Als dochteronderneming van landbouwcoöperatie CZAV wordt voortdurend gestreefd naar een zo kort mogelijke en transparante keten. Bovendien heeft Robert eerder ook prei uit volle grond aan Agrimarkt geleverd.’

 

Schone bodem, schone prei

De eerste oogst ligt vanaf donderdag 25 juli op de groenteafdeling van Agrimarkt Goes. Robert Sandee is zelf een deel van de dag aanwezig om de consument de voordelen van de prei uit te leggen: ‘Er is in de winkel ook een proefopstelling te zien. De teelt is in eerste instantie ontwikkeld omdat het een schone bodem oplevert. Gaandeweg bleken er meer voordelen: zo is de prei zo goed als zandvrij, wat handig is bij het schoonmaken van de prei.’ Smaakproef Een wetenschappelijk opgezette smaakproef wees uit dat er geen verschil in smaak is tussen prei geteeld op water en prei uit de volle grond. De dikte van de prei heeft hier wel invloed op: dankzij de maximale dikte van 3 cm is de prei malser en voller van smaak.

Terug naar overzicht