Nu ook streekrundvlees verkrijgbaar bij Agrimarkt

Topkwaliteit rundvlees uit de regio in de schappen.


Vleesveehouderij Masseurs
De raszuivere Franse Blonde d'Aquitaine runderen worden gehouden op de vleesveehouderij Masseurs in Oud-Gastel die geleid wordt door twee neven, Johan en Johan Masseurs. Het vlees van deze runderen is van de hoogste kwaliteit: fijndradig, helder lichtrood van kleur, mals en smakelijk. De dieren worden duurzaam, dier- en milieuvriendelijk gehouden. De maïs en tarwe die op het land van de boerderij verbouwd worden zijn bestemd voor de runderen die op stal staan. Zelfs het stro dat overblijft na het dorsen wordt gebruikt om de dieren in te laten liggen. Uiteindelijk is de mest die de dieren produceren weer bestemd om de akkers vruchtbaar te houden. Zo is de cyclus van voedergewas - dier - vlees vrijwel rond. Op 9 juni kunnen klanten van Agrimarkt tijdens de open dag zelf een kijkje nemen bij Masseurs.

 

Traceerbaarheid
Verwerking en slacht vinden plaats in Moeskroen (België), in het modernste slachthuis van Europa. Voedselveiligheid en dierenwelzijn spelen hier een centrale rol. Daarbij wordt altijd verder gegaan dan de wettelijke normen met een maximale traceerbaarheid, perfecte hygiëne en openheid van zaken naar belangengroepen voor dierenwelzijn zoals Eyes on Animals. Vervolgens wordt het vlees naar Agrimarkt gebracht en op ambachtelijke en hygiënische wijze gesneden door de gediplomeerde slagers van Agrimarkt. Zij helpen de klanten graag en kunnen alles vertellen over de bereiding en houdbaarheid.

 

Streekproducten bij Agrimarkt

Er is veel ruimte voor vers bij Agrimarkt, met steeds meer streekproducten in het assortiment. Door de korte keten van deze producten krijgt de boer een eerlijke prijs en betaalt de klant niets te veel. Bovendien is de voedselketen inzichtelijk en wordt de brug geslagen tussen producenten en consumenten.

 

Streekproducten app
Een andere primeur is de introductie van een Agrimarkt foodapp voor consumenten, met uitgebreide en interactieve informatie over streekproducten. Deze wordt naar verwachting de laatste week van maart gelanceerd. Zo kunnen klanten rechtstreeks in dialoog komen met de producenten. Er wordt een pilot gestart in Agrimarkt Goes met drie streekproducten: eieren, kaas en chips. Consumenten kunnen met hun smartphone app, na het scannen van een code op producten, uitgebreide of leuke informatie ontvangen, zoals productgegevens, twitter feeds, foto's en video's, rechtstreeks van de teler of veehouder.

 

Terug naar overzicht