Agrimarkt wint MVO-prijs Goes 2014

Agrimarkt heeft de MVO-prijs Goes 2014 gewonnen, de gemeentelijke prijs voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat is woensdagavond bekendgemaakt op het Bevelandenplein op de netwerkbeurs Contacta.

 

Stichting Switch en de gemeente Goes organiseerden voor de tweede keer de wedstrijd voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). De MVO-prijs is bedoeld voor bedrijven die werken met de winnende combinatie van People, Planet en Profit. Vijftien bedrijven hadden zich daarvoor aangemeld. Een deskundige jury beoordeelde ze op innovatiekracht, impact en uitstraling en nomineerde zes bedrijven, waaronder Agrimarkt. Het publiek mocht daarna een stem uitbrengen op een van de zes genomineerden. In totaal werden 700 stemmen uitgebracht, waarna de drie finalisten bekend waren: Agrimarkt, Groentehandel De Winter en Cleanmaster Biolux.

 

Agrimarkt werd uiteindelijk in de finale door de vakjury als winnaar verkozen en ontvangt de MVO Award. De supermarktketen krijgt regionale publiciteit én mag zich de komende twee jaar de beste Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van Goes noemen.

Agrimarkt maakt zich hard voor een groot assortiment streekproducten; een korte en transparante keten van producent naar eindgebruiker. De meeste van deze producten worden geleverd door de boeren van de CZAV. Door deze korte keten krijgt de boer een eerlijke prijs, betaalt de klant niets te veel en dat de producten weinig kilometers maken is ook nog beter voor het milieu.

 

Agrimarkt ondersteunt duurzame innovaties als Meatless, prei op water en gekweekte tong. Met de 'De boer @p' app kunnen klanten door het scannen van een code direct alle informatie ontvangen van het product en ook communiceren met de producent. Met speciale schapaanduiding worden consumenten geattendeerd op streek-, biologische en fairtrade producten in de winkel. Klanten kunnen bovendien hun recyclebare goederen zoals kleding, frituurvet en batterijen inleveren.

 

Samen met de gemeente Goes is in het kader van WMO een bezorgdienst opgezet. In de bedrijfsvoering wordt gelet op energiegebruik en ook op de afvalstroom. Bij de aanschaf van apparatuur wordt ook gekeken naar energieverbruik. Met het ondersteunen van projecten zoals Stichting Leergeld, Voedselbank Goes, Jeugdsport fonds en vele kleine donaties aan initiatieven draagt Agrimarkt een steentje bij aan diverse maatschappelijke/sociale doelen binnen de regio.

 

Agrimarkt probeert haar visie en strategie in de media uit te dragen. MVO is kortom een onderdeel van de dagelijkse bedrijfsvoering.

 

Terug naar overzicht