Agrimarkt streekproductenapp ‘De boer @p’ door Gedeputeerde Kees van Beveren in gebruik genomen

GOES - In Agrimarkt Goes heeft Kees van Beveren vandaag de app in gebruik genomen door live een Schellach boerenkaas te scannen en zo vragen te stellen aan Els Mesu van Kaasboerderij Schellach. Het publiek kon dit op een groot scherm volgen. Met de komst van deze app worden klanten beter geïnformeerd over producten en kunnen zij via de smartphone rechtstreeks communiceren met de producenten.


Verder presenteerden de andere deelnemers aan de app hun passie: Hanneke de baar liet zien waar de kakelverse vrije-uitloopeitjes van Eibaar vandaan komen en Henk Scheele vertelde over de mooie samenwerking van drie aardappeltelers die zorgt voor de heerlijke Hoeksche Chips. Bovendien was Ester van Aalst, beter bekend als twitterpersoonlijkheid @boerenfluitjes, van de partij om wat meer te vertellen over het verbinden van bedrijven en consumenten.

 

Agrimarkt had een prijsvraag uitgeschreven voor de naam van de app. De heer Wout Hol, klant van Agrimarkt Goes, is de gelukkige winnaar van het streekproductenpakket. De app is als test gestart met de genoemde drie bedrijven, de bedoeling is wel de app door te ontwikkelen en het aantal producten en producenten in de app steeds groter te maken.

 

De app is ontwikkeld in samenwerking met Connecting Agri & Food en Tagologic. Consumenten kunnen met de app uitgebreide en leuke informatie rechtstreeks van de boeren ontvangen. Dit kunnen productgegevens zijn, maar ook twitterfeeds, foto's en video's. Zo wordt de voedselketen inzichtelijk en wordt een brug geslagen tussen producenten en consumenten. De app is te vinden in de app stores wanneer gezocht wordt naar Agrimarkt.

 

Terug naar overzicht