Agrimarkt genomineerd voor MVO prijs

Stichting Switch en de gemeente Goes organiseren dit jaar de tweede editie van de gemeentelijke prijs voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Agrimarkt is genomineerd voor deze prijs en iedereen  kan vanaf nu stemmen op Agrimarkt via www.mvoprijs.nl. De drie bedrijven met de meeste stemmen gaan naar de finale. De winnaar van de MVO-prijs Goes 2014 wordt op 5 november bekend gemaakt.  Vijftien bedrijven meldden zich aan. Een deskundige jury beoordeelde ze op innovatiekracht, impact en uitstraling en nomineerde zes bedrijven, waaronder dus Agrimarkt.

 

Een greep uit de duurzame activiteiten:

Agrimarkt maakt zich hard voor een groot assortiment streekproducten; een korte en transparante keten van producent naar eindgebruiker. De meeste van deze producten worden geleverd door de boeren van de CZAV. Agrimarkt is een dochteronderneming van deze landbouwcoöperatie en staat dus dicht bij de bron. Door deze korte keten krijgt de boer een eerlijke prijs, betaalt de klant niets te veel en dat de producten weinig kilometers maken is ook nog beter voor het milieu.

 

Agrimarkt ondersteunt duurzame innovaties als Meatless, prei op water en gekweekte tong. Met de 'De boer @p' app kunnen klanten door het scannen van een code direct alle informatie ontvangen van het product en ook communiceren met de producent. Met speciale schapaanduiding worden consumenten geattendeerd op streek-, biologische en fairtrade producten in de winkel. Klanten kunnen bovendien hun recyclebare goederen zoals kleding, frituurvet en batterijen inleveren.

 

Samen met de gemeente Goes is in het kader van WMO een bezorgdienst opgezet. In de bedrijfsvoering wordt gelet op energiegebruik en ook op de afvalstroom. Bij de aanschaf van apparatuur wordt ook gekeken naar energieverbruik. Met het ondersteunen van projecten zoals Stichting Leergeld, Voedselbank Goes, Jeugdsport fonds en vele kleine donaties aan initiatieven draagt Agrimarkt een steentje bij aan diverse maatschappelijke/sociale doelen binnen de regio.

 

Agrimarkt probeert haar visie en strategie in de media uit te dragen. MVO is kortom een onderdeel van de dagelijkse bedrijfsvoering.

Terug naar overzicht